fill in the blanks with verbs exercise



fill in the blanks with verbs exercise

Click the right verb


1. He......to learn Computer in next summer.
hope
hopes
hoping

2. Manoj...... tired.
looking
look
looks

3. Nobody .....that he is innocent.
believes
believe
believed

4. As I.....my eyes, I.....a strange sight.
opened,saw
open,saw
open,seen

5. The door was already ..... when I got here.
broke
break
broken

6. They -------------------- happy.
seem
seems
seeming

7. Penguins.....different from other birds because they are.....to life in the water.
is,adapted
adapted,adapted
are,adapted

8. When I was young I wanted to ...... a vet.
be
is
am

9. The sparrow ...... away happily after eating the mango..
flies
flew
is flying

10. My Sister ......busy cooking for the guests who are arriving in the evening.
has
was
has been

Number of score out of 10 = Score in percentage =

answer of this questions:-

1. He......to learn Computer in next summer. Ans= hopes

2. Manoj...... tired. Ans= looks

3. Nobody .....that he is innocent. Ans= believes

4. As I.....my eyes, I.....a strange sight. Ans= opened,saw

5. The door was already ..... when I got here. Ans= Broken

6. They -------------------- happy. Ans= seem

7. Penguins.....different from other birds because they are.....to life in the water. Ans= are,adapted

8. When I was young I wanted to ...... a vet. Ans= be

9. The sparrow ...... away happily after eating the mango. Ans= flew

10. Sister ......busy cooking for the guests who are arriving in the evening. Ans= has been

Fill in the blanks with correct prepositions

    Complete the following sentences using appropriate prepositions in the blank space


1. The cat jumped.....the pond to catch fish. (into)
2. he usually goes to the office.....car. (by)
3. Children.....sixteen need to play. (under/below)
4. Read the instructions given...... (below)
5. They hung a new calender......the fire place. (above)
6. He is too sick to attend.....his duties. (to)
7. students should not lean......your own understanding. (on)
8. Look ! there is a peacock......the tree. (on)
9. The patient is not responding.......the treatment. (to)
10.We missed the metro,so we had to come......foot. (on)

for various competitive examinations Visit For Important Question's


Convert Noun into Verb

Question Based on Noun Question Based On English

Changing Noun into verb
1. Isolation.
  isolate
  isolating

2. Respect.
  respect
  respective

3. Evolution.
  Evolute
  Evolve

4. Desertion.
  desert
  dessert


5. Resistance.
  resist
  resistive

6. Knowledge.
  know
  known

7. Confusion.
  confuse
  confess

8. Accord.
  accordant
  Accord

9. Response.
  respond
  resonsive

10. Tune.
  Tune
  Tuning


CHECK ANSWERS (Your answers will be displayed in a new window)


for various competitive examinations Visit For Important Question's







verbs for beginner


Fill in the blanks with the correct form of verbs given in brackets:- 1. 1. I.....him a few minutes ago. (saw)
2. 2. fortune.....the brave. (favours)
3. We will inform you when he....back. (will come)
4. Perhaps I.....abroad next month. (shall go)
5. She fell while she.....the tree. (was climbing)
6. He....anything since morning. (have not been eating)
7. ......English for two years. (I have been studying)
8. They.....the dinner before he arrived. (had finished)
9. He....it last week. (bought)
10. His Bike.....from outside his house. (was stolen)

Question Based on Prepositions

Question Based on Prepositions Choose the Correct Prepositions

PREPOSITION QUESTION
1. We do not go......school......sundays.
  to,on
  on,at

2. We have been living.....this city....1980.
  since,at
  in,since

3. Don't look.....him like this.
  in
  at

4. Please come.....me... the morning today.
  in,on
  to,in


5. It will be over..... an hour.
  in
  on

6. The work should be finished......next week.
  by
  in

7. The dinner should be over......eight o' clock.
  in
  by/at

8. They have been waiting there....five o' clock.
  for
  since

9. The family will gather......diwali.
  on
  in

10. I was born.....may.
  in
  at


CHECK ANSWERS (Your answers will be displayed in a new window)





Back to All list of exercises




A, An Article for Beginner's

Question Based On English

1. My Mother is _________ Artist.
  a
  an

2. what _________ idea.
  a
  an

3. This is________ ice cream shop.
  a
  an

4. His brother is ________ Engineer.
  a
  an


5. I have ________Mobile.
  a
  an

6. He is________ Honest Boy.
  a
  an

7. I’m going to eat ________ Mango.
  a
  an

8. I want to buy ________ Pen.
  a
  an

9. He is ________ old woman.
  a
  an

10. I’m reading ________ Book.
  a
  an


CHECK ANSWERS (Your answers will be displayed in a new window)





Back to All list of exercises


Choose the correct article

Choose correct article

1. I am going to ________ concert tomorrow.   1) a  2)an   

2. My boyfriend is ________ teacher.    1) a  2)an 

3. Her cousins have________ very good job.    1) a  2)an 

4. It was ________ interesting Application.   1) a  2)an 

5. He is ________ honest person.   1) a  2)an 

6. We had ________ really good time yesterday.   1) a  2)an 

7. Bring ________ umbrella.   1) a  2)an 

8. Today  ________ hot day.   1) a  2)an 

9. Karan is ________ good boy.    1) a  2)an 

10. I want to take________ leave.   1) a  2)an  


 ANSWERS:  1)a   2)a  3)a   4)an   5)an   6)a   7)an   8)a   9)a  10)a